Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Persoonlijke groei

Ieder mens heeft zijn comfortzone. Het is het gebied wat je al van jezelf kent en waarvan je min of meer weet wat het effect hiervan is op jezelf en op jouw omgeving.  Het is veilig en vertrouwd gebied.

Je bent echter veel meer dan dat wat je van jezelf kent! Net buiten de comfortzone, daar ligt veel meer leven om te leven! Daar ligt de potentie van jou wat je nu nog niet gebruikt. Daar liggen de dingen in je leven wat je misschien wel graag zou willen doen, maar waar je jezelf nog in tegenhoud. Door eigenschappen die in de schaduw zijn komen te staan omdat ze niet met gejuich werden ontvangen, of die gewoonweg nooit zijn ontwikkeld. Op de grens van je comfortzone liggen de overtuigingen die je in die comfortzone houden.

Door rond en net buiten je comfortzone op reis te gaan, ontdek je eigenschappen van jezelf waardoor je een completer mens wordt en waardoor je meer in balans kan komen. Je komt ook jouw eigenschappen tegen die jou zelf terug houden om dit te ontdekken, die jou eigenlijk in jouw comfortzone houden.  Door dit te herkennen en doorheen te stappen ontdek je een bron van energie en plezier.

Met een begeleidingstraject voor persoonlijke groei ga je jouw comfortzone, verlangens en ogenschijnlijke barrières verkennen. Je leert je grenzen te verleggen.

Want net buiten je comfortzone daar ligt het avontuur….…..   Ga op ontdekkingstocht en ontdek  jouw eigen schatkist!

Een begeleidingstraject in persoonlijke groei biedt:

  • Helderheid, inzicht en ervaren .
  • Ontdek hoe jij jezelf tegen houdt.
  • Ontdek en ervaar nieuwe wegen die je buiten je comfortzone leiden.
  • Gevoel van ruimte, energie en een meer vrij gevoel

Begeleiding bij Burn – out of overbelasting verschijnselen

Vastlopen in een burn out is niet prettig.

In de oude weg ben je vast gelopen, situaties waar je voor staat vragen een ander antwoord om het weer te laten stromen. Het zet je letterlijk stil. Paradoxaal genoeg biedt dit je juist ook de kans om op onderzoek uit te gaan, hoe je het tij voor jezelf kan keren. Wrijving, weerstand en crisissen zijn de perioden waarin je het meeste over jezelf kan leren en ontwikkelen.

Jouw lichaam en geest kunnen een tijd lang op rek staan, maar als je te lang in een dysbalans leeft of op een spoor wat voor jou niet meer klopt, kan op een gegeven moment  de energiestroom zodanig stokken dat je van binnen vastloopt.

Juist deze uiterst vervelende situatie bied je ook een kans om te leren en om te groeien! Het leven zet je als het ware stil omdat de weg waar je op zit, of de manier waarop je dingen aanpakt niet gezond voor je is. Je zou kunnen zeggen dat de oude manier niet meer volstaat.  Er wordt eigenlijk een ander antwoord van je gevraagd, een verandering, een koerswijziging,  een manier die je van jezelf misschien nog niet kent. Juist deze ogenschijnlijke stilstand biedt de condities om te vertragen, werkelijk te kunnen voelen hoe het met je gaat en om jezelf en je koers te herijken.

Soms vraagt het om anders met situaties om te leren gaan. Soms vraagt het om een besluit.

Burn-out kan ook te maken hebben dat je op een verkeerd spoor staat. Dat je op een spoor staat wat niet (meer) bij jou past. Wat je doet past misschien niet meer bij jou eigen innerlijke energiestroom. Dat vraagt onderzoek en eerlijkheid om daar naar te kijken. Klopt dat wat je doet bij wie je werkelijk bent?

Een begeleidingstraject voor burn-out helpt je om dit te onderzoeken en je eigen nieuwe authentieke antwoorden te vinden zodat jouw levensenergie weer gaat stromen.

Een burn out begeleidingstraject biedt jou:

  • Helderheid, inzicht en ervaren van zelfkennis
  • Contact met jezelf en jouw innerlijke kompas als leidraad van wat een kloppende koers voor jou is.
  • Inzicht en ervaren van jouw opgebouwde reactiepatronen
  • Opsporen van de blokkades en overtuigingen die deze reactiepatronen in stand houden
  • Middels het energetische lichaam opsporen van blokkades in het lichaam en deze ‘oplossen’ waardoor er als vanzelf een andere reactie vanuit jouw zelf kan ontstaan die bijdraagt aan jouw welzijn en wie jij ten diepste bent.

`

Begeleiding bij Hoog Sensitiviteit 

Ongeveer 20% van de mensen zijn hoog sensitief. Wanneer je hoog sensitief bent komen er veel meer prikkels en indrukken binnen dan bij andere mensen. Dit komt omdat er een filter hierin mist. Ook werkt de verwerking van prikkels anders. Het werkt verfijnder en luistert dan ook nauwer dat informatie goed verwerkt wordt. In plaats van verdelen over zeg maar 5 bakjes, moet de informatie over 20 bakjes verdeeld worden. De waarneming is verfijnder, gedetailleerder en de verwerking is verfijnder en gedetailleerder.  En vaak is de intuïtie erg sterk ontwikkelt. Dit zijn absoluut kwaliteiten! Want het maakt dat je verfijnd kan waarnemen en verfijnd kan reageren op situaties of preciezer weet wat er nodig is in een bepaalde situatie.

Dit vraagt echter ook veel van je. Zeker in deze wereld waarin het lijkt dat je 24/7 beschikbaar moet zijn. En waarin er zoveel prikkels op je af komen. En dan nog los van wat je in je opvoeding geleerd hebt aan patronen. Soms kan je niet anders dan afsluiten, omdat het anders te veel wordt. Dan lijk het misschien afstandelijkheid, maar er onder schuilt juist die verfijning en die grote gevoelswereld.

Mensen die hoog sensitief zijn kunnen hierin in het leven vastlopen.  En dat is zonde, want je beschikt over een kostbaar instrument, alleen moet je het wel weten te verzorgen en leren te bespelen.  Een Stradivarius moet je niet als slaghout gebruiken…..

Als je dit leert dan kan de opgave jouw gave worden.

Ik begeleid mensen in mijn praktijk om hier meer over te leren en om te begrijpen hoe het voor jou werkt.  Op een aardse en praktische manier leer je hoe je hier mee kan omgaan en wat het van jou vraagt.  De kern hierin is om te leren om je lichaam weer te bewonen, jouw intuïtie ontdekken en serieus gaan nemen, goede zelfzorg, balans tussen activiteiten en rust / stilte en jezelf energetisch schoon houden.

Hoog sensitiviteit lijkt soms een opgave, maar is ook absoluut een gave. Kom in je kracht en leer jouw gave in te zetten!

Vrouwenkracht

Ieder mens, zowel mannen als vrouwen, beschikt over mannenenergie en vrouwenenergie.

De kracht van mannenenergie is doelgerichtheid, prestatie, ambitie, effectiviteit, plannen omzetten in acties en ook echt realiseren.

De kracht van vrouwenenergie zit meer in het kunnen geven van bedding, creëren van rust en harmonie, intuïtie, zien of weten hoe situaties werkelijk in elkaar steken. Weten wat er precies nodig is.

Beide heb je nodig, zonder de mannenenergie krijg je niets in een vorm, wordt het lastig om te creëren. Zonder ambitie is er geen vuurtje onder je acties. Zonder de vrouwenenergie wordt het leven harder, zakelijker, en meer bewerkstelligen van genieten. Zonder vrouwenenergie ontbreekt vaak de menselijke maat, dat wat het leven of werken  juist aangenaam maakt.

In onze maatschappij voert de  mannen energie veelal de boventoon. De vrouwenergie die brood nodig is voor gezonde groei en ontwikkeling kan hierin nogal eens verloren gaan. Dit zie je terug op alle niveau’s. Op maatschappelijk niveau, maar ook binnen organisaties of op persoonlijk niveau. Het lijkt misschien doelgericht, maar het put uiteindelijk uit, in de breedste zin van het woord.

Ook bij veel vrouwen is deze balans verstoord.

Een vrouw in balans kent de kracht  van doen door juist even niets te doen, het even te laten zodat een onderliggend  proces de kans krijgt om z’n eigen werk te doen.  En daarin durven te vertrouwen. Bedding creëren in jezelf en om je heen zodat dingen als vanzelf kunnen ontstaan, in plaats van te trekken, duwen, sjorren en bewerkstelligen. Naast de actie, de kracht van rust, ruimte en stilte wat nodig is voor groei.

Meer bereiken, door minder te doen….. Maar ook weten wanneer het juist wel even nodig is om werkelijk te handelen of op te treden.

De kracht van vrouwen is een stille kracht. Je kan het misschien niet zien, maar het is onmiskenbaar aanwezig. Het heeft zijn uitwerking op iedereen om je heen en het is oersterk. Het is de kracht van jouw aanwezigheid. Er ontstaat een gevoel van rust midden in de dynamiek van het leven.

Ik begeleid graag vrouwen die op zoek zijn naar deze kracht in zichzelf. Om zelf meer in balans te komen en krachtiger te worden, door juist minder hard te werken. Door te leren vertrouwen op een andere stroming in jezelf. Door deze kracht te ervaren in jouw lichaam.

Je zal de uitwerking merken op jezelf, je partner, jouw gezin en in je werk.

Wordt de mooiste en krachtigste vrouw die je maar kan zijn!

Less is more….

Mindfulness

Het brein en gedachten spelen een grote rol in ons leven. Vaak zelfs zo’n grote rol dat het je kan belemmeren om gewoonweg te genieten van waar je op dit moment mee bezig bent. Of ze kunnen middels gedachtenpatronen je belemmeren om die dingen te doen die je eigenlijk het allerliefste zou willen doen.

Gedachten gaan vaak of over dingen die in het verleden zijn geweest, of over dingen die in de toekomst liggen. Ook gaan gedachten vaak over hoe je denkt dat de wereld of mensen in elkaar zitten. Gedachten zijn beelden over de werkelijkheid gebaseerd op eerdere ervaringen, niet perse de werkelijkheid. Sterker nog, 95% van de gedachten die je hebt zijn niet waar.

Gedachten hebben meestal niets te maken met dit moment, het moment waarop je werkelijk leeft. Gedachten zijn niet slecht, ze hoeven ook niet weg. De vraag is of je ze moet geloven, of gewoon kan laten voor wat ze zijn. Gedachten, niet perse de werkelijkheid. Dit besef alleen al kan rust en ruimte geven.

Het leven werkelijk beleven kan je eigenlijk alleen maar precies op dit moment. Dit doe je met zintuiglijke ervaringen. Ruiken, zien, voelen, proeven, horen.  Om dit werkelijk bewust waar te nemen vraagt bewuste aandacht.

Vaak maakt het brein zoveel ‘lawaai’ dat dit je afleidt van juist deze ervaring, of het legt er een “laagje” overheen, al dan niet positief of negatief. Of het leidt je weg van het werkelijke leven, het leidt je naar  het verleden of de toekomst……

Mindfulness is een manier om meer rust in het hoofd te krijgen en meer verbonden te raken met je lichaam en met de zintuiglijke ervaring. Door te leren met bewuste aandacht in het Hier en Nu te leven kan je meer genieten en rustiger zijn met hoe het precies op dit moment is, zonder het anders te willen hebben. Dat brengt rust in je systeem en je hoofd en je kan het leven voller gaan ervaren.

Bij Innerside Coaching is het mogelijk om een individueel mindfulnesscursus te volgen van 8 sessies.