Stilte retreat

Stilte retreat

Over liefde, zelfliefde en heling

De mooiste reis die je kunt maken is de reis naar jezelf…

Tijdens dit Zelfliefde Stilte Retraite weekend Zeeland gaat alle aandacht naar jou. Het is echt een weekend waar je even helemaal nergens aan hoeft te denken, zodat je alle tijd hebt om helemaal tot rust te komen en thuis te komen bij jezelf.

Het weekend staat in het teken van liefde en zelfliefde. We nemen je mee in een reis naar het hart, naar liefde en vooral ook de liefde voor jezelf.
Het hart is verbonden met jouw innerlijk kompas en bezit wijsheid. Een open hart maakt dat je lief kunt hebben en de liefde van anderen kunt toelaten, dat we kunnen verbinden met een ander. Het hart is in staat om te helen. Anderen, maar ook jezelf.
Het hart is het centrum van jouw wezen. 

Stilte en meditatie voeren je beide naar de diepere lagen in jezelf. Tijdens stilte komt je lichaam en daarmee ook je hoofd tot rust. Gedachten die in het dagelijks leven door je hoofd kunnen schieten, alle moetjes die je kunt voelen, kun je even laten voor wat het is.
De stroom van onbewuste angsten, onzekerheden en twijfels verstild, waardoor je kunt terugkeren naar jouw punt van balans.
Het punt van rust, vertrouwen en zachtheid voor jezelf, waarin dat opkomt wat belangrijk voor je is en wat van binnen in jou leeft. Zodat je bewust wordt wat in jouw leven echt bij jou past en wat niet. Dit geeft je richting waar je in je leven op kan inzetten en wat je mag loslaten om hier ruimte voor te maken.

Zowel de liefde als de stilte hebben een krachtige helende werking.
Het belooft een verzachtend en helend weekend te worden!

kijken in stilte
geeft ruimte
aan de constante stroom van leven
aan de schoonheid in elk mens
aan armen
die zichtbaar durven omarmen
in het moment van liefde
dat ik ben.


Marijtje van der Horst

We verblijven een weekend bij Finca Vrij, een prachtig modern ingerichte locatie vol groen in een dorpje nabij het strand. Gedurende het weekend zijn we in stilte, doen we meditaties, lichaamswerk en kun je diverse workshops volgen. Dit alles om jou te ondersteunen in jouw eigen proces van zelfliefde en compassie.

Ervaring met meditatie of lichaamswerk is niet vereist. Ook als je nog geen ervaring hebt met meditatie of stilte ben je dus van harte welkom op ons Zelfliefde stilte retreat in Zeeland.

Je wordt volledig verzorgd met heerlijk eten, je hebt een fijne grote tuin om in te wandelen en je kunt je ook inschrijven voor een energetische voetenmassage en/of reiki. Zodat je volledig opgeladen en ontspannen naar huis toe gaat!


Programma

Het weekend start op vrijdag middag 11 november 16:00uur en eindigt zondag middag 13 november om 16:00uur.

Het centrale thema in deze dagen is de wijsheid en de liefde van jouw hart.

Na een gezamenlijke maaltijd en start van het weekend zal het weekend tot en met zondagochtend in stilte zijn.
In de ochtend starten we met meditatie en lichaamswerk. Dat laatste kun je zien als  eenvoudige lichamelijke oefeningen om uit je hoofd en in je lijf te komen. Het helpt je om meer tot rust, bij jezelf en in jouw eigen verdieping te komen.
Gedurende de dag en avond zijn er blokken van meditatie, yoga, lichaamswerk en ervaringsoefeningen. We nemen je hierin mee in het reis naar het hart. Oefeningen waarmee je leert hoe je jezelf kan helen en hoe je liefdevoller om kan gaan met jezelf en dat wat er in jou speelt. 
Verder is er ruim de tijd om op jezelf te zijn.

Je kunt je geheel onderdompelen in een mooi programma in combinatie met rust, stilte en heerlijk eten.
Je hebt daarin alle vrijheid in wat je wilt volgen. Zo kan het zijn dat je zin hebt in ons aangeboden programma, in een wandeling buiten, of een duik in de zee, of trek je je even terug in je eigen appartement. Dat is helemaal aan jou. En zo creëer je voor jezelf het perfecte weekend, op jouw voorwaarden. Zodat je aan het einde helemaal opgeladen en ontspannen naar huis gaat.

Naast het programma is het mogelijk om een individuele sessie Holistic Pulsing, energetische voetmassage of Reiki 30 minuten bij te boeken. Om nog meer verbinding  met jezelf te krijgen en innerlijk los te laten wat je niet meer dient. 

mijmertijd
 
mijmeren, dromen
tijd om tot onsZelf
te komen
stilaan, stilstaan
in het hart van ons bestaan

 –  Marijtje van der Horst


Voor wie

Het weekend wordt georganiseerd voor vrouwen die op zoek zijn naar meer liefde en zichzelf meer zelfliefde en compassie gunnen.

Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie of lichaamswerk. Je wordt overal doorheen geleid en de meditaties duren maximaal 30 minuten.

Aantal personen: 12-20 vrouwen.


Begeleiding

Pauline Mensen en Simone Verhage verzorgen dit weekend voor jou.

Pauline heeft een coachingspraktijk. Zij begeleidt graag mensen die hun eigen pad zoeken en willen volgen. Vrouwen die trouwer willen zijn aan zichzelf en hierin hun weg zoeken. Het innerlijk kompas wat ieder mens heeft, is in dit proces  leidend. Bewust worden van deze informatie uit het lichaam, voelen, horen, het diepere weten en daar dan op durven te vertrouwen. Ergens weet je….
In jouw is alles al aanwezig. De informatie, de blokkades en het vermogen om te helen en om dit weer vrij te maken. Fascinerend hoe intelligent het lichaam is.
Zij heeft hier zelf een hele weg in afgelegd. De weg gaat door en verdiept zich meer en meer in de wijsheid van het lichaam en de kracht van het hart.

Gesprek, meditatie, lichaamswerk, energetisch werk, heling, massage, spiritualiteit maar ook nuchterheid, aardsheid en humor vormen de kern van haar begeleiding.

Simone werkt als ontwikkelingspsycholoog en hierin begeleid ze vrouwen met de moeilijkheden die bij iedereen in het leven voorkomen. Bij haar staan contact met je lichaam en gevoelens centraal. Daarnaast heeft ze zich persoonlijk veel verdiept in haar eigen spirituele ontwikkeling. Al meer dan 10 jaar geleden kwam ze in aanraking met mindfulness en meditaties en dit heeft haar leven verrijkt. Zij vond hiermee weer rust in haar hoofd en balans in haar leven. Dit was slechts het begin van haar eigen persoonlijke ontwikkeling. De afgelopen jaren heeft ze zich ook meer verdiept in compassie en in contact zijn met je innerlijke wijsheid.

We kijken er onwijs naar uit om een heerlijke retraite voor jou te verzorgen in Zeeland.

Een  retreat, vol liefde en compassie, helemaal voor jezelf, waarin je helemaal niets hoeft.


Locatie

Het stilte retraite weekend vindt plaats bij het prachtige Finca vrij in Scharendijke op Schouden-Duivenland in Zeeland (www.fincavrij.nl). Dit is een hele mooie plek met 8 fijne appartementen en echt een heerlijke tuin, dichtbij het strand. Het heeft een mooie groepsruimte en een sfeervolle eet- en woonruimte.

Je deelt een appartement met 1 – of 2 – andere vrouwen. De appartementen zijn ruim, met eigen badkamer, keuken en fijne bedden.

Dagelijks zal Annet, onze vrouwelijke chef, elke dag zorgen voor 3 heerlijke, gezonde & vegetarische maaltijden. En tussendoor zal ze ons ook nog verwennen met lekkernijen.


Deelname prijs

De prijs van het zelfliefde retreat in Zeeland is €350,-

Het weekend is inclusief 2 overnachtingen en alle activiteiten en met liefde klaargemaakte maaltijden.

De kosten voor een extra individuele sessie Holistic Pulsing, Energetische voetmassage of Reiki zijn € 30,-


Interesse?

Superleuk! Heb je nog vragen, wil je meer weten? Neem dan contact op met Simone (contact@simoneverhage.nl) of Pauline (pauline@innersidecoaching.nl)

Wil je graag mee, klik dan hier en meld je aan voor dit mooie weekend.